Pokličite nas0086-731-85252378

Pošljite nam pošto[e-pošta zaščitena]

Domov>O nas>Novice

Fresnelove luči: kako delujejo in zakaj bi morali biti v vašem arzenalu

Čas: 2020-12-11 Ogledi: 2

Ena najpomembnejših stvari o a Fresnelova svetloba je, kako ga izgovoriti. Obstaja nekaj hitrejših načinov, da bi bili označeni kot »novinec« (novinec, novinec ali novinec) v trgovini s fotografijami / videoposnetki ali na filmskem snemanju, kot če napačno izgovorite svetlobo kot FRAZ-nel. Izgovarja se "Fray-NEL" s tihim "s", in če se to zdi nenavadno, je to zato, ker je francosko. Svetloba ali natančneje leča, ki jo najdemo v svetilki, je dobila ime po francoskem inženirju Augustinu-Jeanu Fresnelu, ki je v zgodnjih 1800-ih izumil tehnologijo za svetilnike. Njegov izum je bil takrat tako dobro sprejet, da je bil nominiran za komisarja svetilnikov v Franciji.

20181218105313_32311


Navdih Augustin-Jean-a je izhajal iz tega, da je skušal zmanjšati težo velike sferične leče, tako da je v ravno lečo vklesal koncentrične obroče - kot obroči drevesa. Vsak obroč upogne svetlobo nekoliko bolj kot tisti pod njim, zato se vsi svetlobni žarki izstopajo kot žarek. Zunaj svetilnikov in filmskih setov se Fresnelove leče uporabljajo tudi v avtomobilskih žarometih in tistih velikih zunanjih luči za prireditve, ki jih na filmskih premierah svetijo na nočno nebo, podobno kot komisar Gordon uporablja za priklic Batmana.

Kako delujejo
Fresnelove luči na filmskih setih so dokaj preprosta orodja, ki jih je hitro obvladati. So vir svetlobe različnih velikosti in jakosti in se lahko uporabljajo kot reflektor ali poplavna luč. Naprava je svetilka različnih moči, ki sedi na premični stezi za Fresnelovo lečo in pred sferičnim reflektorjem. Reflektor usmerja večino svetlobe proti Fresnelovi leči, ki nato osvetli koral v žarek. Vse to je zaprto v ohišju, namenjenem odvajanju ogromne količine toplote, ki jo proizvede enota. Na zadnji strani ohišja je gumb, ki se uporablja za premikanje ekipe žarnice / odsevnika po progi, kar omogoča opazovanje ali poplavljanje žarka. Na sprednji strani luči so ponavadi štirje nosilci - trije fiksni in en premični - za vrata hlevov, hitrostne obroče, scrim in drugo orodje. Na koncu obstaja še vtičnica za izmenični tok, ki zagotavlja elektriko, in standardni 16-palčni (XNUMX mm) nosilec stojala in jarem za pritrditev svetlobe na svetlobno stojalo ali mrežo cevi. Preprosto, kajne? Verjemite mi, da jih je še lažje uporabljati, kot sem pravkar razložil.

SVETLOBE FRESNEL, KI SE UPORABLJAJO NA FILMSKIH SETIH, SO POŠTNO ENOSTAVNA ORODJA, HITRA ZA OBVLADOVANJE.

Obstaja veliko dodatkov, ki jih lahko dodate Fresnelu za nadaljnji nadzor njihove svetlobe. Ti se tradicionalno prodajajo ločeno, čeprav so nekateri morda vključeni v novo LED osvežilci, odvisno od znamke in modela. Na sprednje nosilce luči je mogoče pritrditi štiriskrilna vrata hleva za nadzor snopa. Okrogle ploščice - kovinske zaslone, nameščene v kovinskem okvirju - lahko namestimo pred svetlobo v te iste nosilce, da zmanjšamo intenzivnost svetlobe. V te iste nosilce lahko dodamo tudi obroček za hitrost, v katerem je mehka škatla, da se ustvari mehka, ovita svetloba. Tradicionalni volframovi fresnelji nimajo vgrajenih zatemnilnikov, vendar lahko zunanje sisteme zatemnitve kupite za približno 50 USD. Za oblikovanje svetlobe lahko uporabimo Blackwrap (TM) ali CineFoil (TM), v bistvu težko črno aluminijasto folijo. Gele in difuzijske elemente lahko pritrdite - običajno na vrata hleva s pomočjo C47 (ali lesenih oblačil) - za spreminjanje barve ali jakosti svetlobe.

Uporaba
Če ste kdaj hodili na tečaj filmske razsvetljave, se morate zavedati tipičnega sistema s tremi točkami. Trije ali štirje fresnelovi listi, ki se pogosto uporabljajo za intervjuje, delujejo kot ključna luč, lučka za polnjenje, luč za robove / lase / ozadje in četrta kot neobvezna luč za ozadje. Rezultate tisoč teh postavitev ste najverjetneje videli v skoraj vseh dokumentarcih z intervjujem za sedenje ali v televizijskih oddajah dolge forme, na primer 60 minut. Fresnel je odličen tudi za posnetke izdelkov, kjer morate od daleč prižgati sorazmerno majhne, ​​nepremične rekvizite. In kot smo že omenili, bodo številne filmske scene imele mrežo stropnih cevi, napolnjeno z visečimi Fresneli, pa tudi z drugimi lučmi, ki jih običajno nadzoruje svetlobna plošča.

Opomba o volframovi svetilki, tisti majhni stekleni in keramični enoti v središču Fresnelove: Slišal sem nekoga na snemanju v oddelku za elektrotehniko, ki je proizvodnemu pomočniku rekel, da je "žarnica" nekaj, kar vrtnar spomladi položi v tla, od ki roža raste; "svetilka" je tisto, kar uporabljamo pri snemanju filmov - še en namig, s katerim vas prvi dan ne bodo označili za novorojenca kot asistenta za produkcijo. NIKOLI se ne dotikajte te steklene svetilke, naj bo hladna ali vroča. Ko se ohladi, bo prst na stekleni površini pustil majhno, nevidno količino olja, ki se bo po vklopu najverjetneje segrelo in povzročilo eksplozijo žarnice. Te malenkosti niso poceni in so resnično neprijetne, če na snemanju nimate dodatka. Ko je vroče, vas lahko resnično opečejo. Očitno se 70 odstotkov energije, ki jo porabi volframova svetloba, razprši kot toplota, le 30 odstotkov pa je vidnih kot svetloba. Uporabljajte rokavice pri ravnanju z lučmi, potem ko so prižgane.

Prednosti, slabosti
Zdi se, da ima večina direktorjev fotografije raje barvo volframovih luči Fresnel kot novejše LED luči, pa tudi nadzor, ki ga omogočajo tradicionalne luči. Te luči zahtevajo razmeroma veliko električne energije in se zelo segrejejo.

Čeprav je barva, ki jo proizvajajo Fresnels LED, zlasti pri zgodnjih modelih, za mnoge manj zaželena, pa porabijo veliko manj energije, ostanejo hladnejši in imajo možnost, da jih je mogoče zatemniti in / ali preklopiti med dnevno svetlobo in volframovo barvo znotraj ene same enote . Prav tako sem prebral, da močnejši Fresnels LED lahko povzročijo hrup ventilatorja.

Udari set
Fresnel je znan po svoji usmerjeni svetlobi, ki lahko ustvari trde, ostre sence. Poiščite Georgea Hurrella po slikah po internetu in videli boste primere tega komercialnega portretista iz leta 1930, ki je rad uporabljal Fresnel. Te delovne konje iz sveta razsvetljave lahko najdemo v kompletih in na lokacijah po vsem svetu, tako da filme, televizijo in novice spremljamo vsak dan.

STRAN:
Mole Richardson je odgovoren za vzdevke teh različnih velikosti Fresnelovih luči. Ti vzdevki se pogosto uporabljajo v nizih, vsaj v ZDA.

100-vatna Fresnelova luč se imenuje "črnilo".

200-vatni Fresnel je "pritlikavec".

650-vatni Fresnel je "tweenie".

1k-vatni Fresnel je "otrok".

2-vatni Fresnel je "junior".

5k-vatni Fresnel je "starejši".

Morgan Paar, soustanovitelj Nomadic Frames, je neodvisen filmski ustvarjalec in inštruktor filmskega ustvarjanja, trenutno v Sydneyju v Avstraliji. V prtljagi nima Fresnela, ima pa Flex dvobarvno LED 1 'x 1' preprogo.